Siyah-Beyaz Markaların Koruma Kapsamına İlişkin Proje Tamamlandı

Menu

İletişim Formu

Formunuz gönderilmiştir! Size en kısa zamanda dönüş yapılacaktır...
Adınız-Soyadınız*
E-mail*
Telefon
Mesajınız*

  Gönder  

* Zorunlu alanlar

Siyah-Beyaz Markaların Koruma Kapsamına İlişkin Proje Tamamlandı

Avrupa Birliği fikri mülkiyet ofisleri Uyumlaştırma Programı çerçevesinde oluşturulan, Türk Patent Enstitüsü'nün de içinde yer aldığı çalışma grubu tarafından yürütülen Siyah-Beyaz Markaların Koruma Kapsamına ilişkin proje tamamlandı ve ortak bir uygulama belirlendi.

Avrupa Birliği fikri mülkiyet ofisleri arasındaki uygulama farklılıklarını ortadan kaldırmak amacıyla "hem kullanıcı hem ofis için netlik, hukuki kesinlik, kalite ve kullanılabilirlik sağlamak ve iletmek” hedefi doğrultusunda İç Pazar Uyumlaştırma Ofisi (OHIM) tarafından Haziran 2011’de Uyumlaştırma Programı oluşturuldu. Gerçekleştirilecek ortak çalışmayla uygulamaların uyumlaştırılması, hem kullanıcılar hem fikri mülkiyet ofisleri açısından belirgin fayda sağlanması amaçlandı.

İlk aşamada, Uyumlaştırma Programı kapsamında beş proje hayata geçirildi. Bu projeler Sınıflandırmanın Uyumlaştırılması, Sınıf Başlıklarının Uyumlaştırılması, Mutlak Ret Nedenleri – Şekil Markaları, Siyah-Beyaz Markaların Koruma Kapsamı ve Nispi Ret Nedenleri – Karıştırılma İhtimalidir.

Ortak uygulama ilkelerinin ve projeye ilişkin detaylı açıklamaların bulunduğu Siyah-Beyaz Markaların Koruma Kapsamına İlişkin Ortak Uygulama Hakkında Ortak İletişim'e buradan  ulaşabilirsiniz. 

Patent Marka ve Tasarım Tic. Ltd. Şti. © 2014
Tel: +90 312 446 0888 - Fax: +90 312 446 0818 gsm: +90 530 321 2713